Wandelen met een rolstoel


Zoeken naar rolstoelwandelingen

Op de Wandelzoekpagina kan gezocht worden naar wandelroutes die geschikt voor rolstoelgebruikers zijn.


Rolstoelwandelingen in Zuid-Limburg

Wandelgids Zuid-Limburg heeft rolstoelroutes in Zuid-limburg gemaakt. De routes kunnen van zijn website gedownload worden.


Rolstoelwandelingen in aantal provincies

KNBLO-NL heeft per provincie een meerdaagse jubileumwandeling uitgezet en beschreven. De wandelingen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers staan aangegeven in de boekjes.

  • Bevrijdingspad (Zeeland): van deze route is een groot gedeelte rolstoelvriendelijk; Vanuit vijf verzorgingscentra zijn daarnaast ommetjes gemaakt die toegankelijk zijn voor mensen met beperkingen.
  • Drenthelaarpad (Drenthe): het pad is niet overal rolstoelvrindelijk; in de gids worden apart voorzieningen en alternatieven langs het traject besproken.
  • Hunze- en Fivelpad (Groningen): het pad is deels rolstoeltoegankelijk.
  • Kuierpaad Fryslân (Friesland): in de gids zijn 13 ommetjes rond zorghuizen opgenomen die geheel rolstoelvriendelijk zijn.
  • Napoleonspad (Limburg): het wandelpad is slechts een klein gedeelte rolstoelvriendelijk, maar er is rekening gehouden met een variant voor rolstoelers.
  • Noord-Hollandpad (Noord-Holland): de rolstoelvriendelijke delen maken het pad ook voor rolstoelers geschikt.
  • Polderroute (Zuid-Holland): ter hoogte van Zoetermeer en Alphen aan de Rijn zijn rolstoelvriendelijke delen opgenomen, die het pad ook voor rolstoelers geschikt maken.
  • Rondom Berg en Bosch (Utrecht): het bijzondere van dit wandelpad is dat het voor iedereen toegankelijk is gemaakt. De wandeling is lopend, per scootmobiel of per rolstoel toegankelijk.
  • Rondom de Groene Bedstee (Gelderland): rolstoelvriendelijke ommetjes maken delen van het pad ook voor rolstoelers geschikt.
  • Sallandspad (Overijssel): het pad is in zijn geheel voor wandelaars en rolstoelers goed begaanbaar.


Koninklijke weg

Een bijzonder lange afstandswandelpad. De Koninklijke Weg is een wandelpad van 170 km, verdeeld over 21 etappes, van Paleis Noordeinde in Den Haag via Paleis Soestdijk in Baarn naar Paleis Het Loo in Apeldoorn. Het wandelpad loopt door het Groene Hart, over de Utrechtse Heuvelrug, door de Gelderse Vallei en over de Veluwe.

De route is gemarkeerd en ingetekend (met een oranje streep) in de topografische kaarten in het boekje. De route is verdeeld in etappes van 1,5 t/m 14 km. Bij de etappes staan horeca, bezienswaardigheden en openbaar vervoer aangegeven.

Dat de route volledig geschikt is voor rolstoelgebruikers maakt dit lange afstands pad bijzonder.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info