Wandelen Limburg


Wandelen in Limburg

Limburg wordt wel de meest buitenlandse provincie van Nederland genoemd naar het heuvelachtige landschap en de Bourgondische levensstijl. Zeker, het is heerlijk wandelen door glooiend Limburg met zijn vakwerkhuisjes, kapelletjes, pittoreske dorpjes en meanderende riviertjes.

Maar de provincie heeft meer te bieden voor wandelaars: de groene Maasvallei, stille bossen, glooiende heide, kastelen en vennen. Dus geniet van deze mooie wandelprovincie.

Bekende wandelgebieden in Limburg zijn: Maasduinen, Mariapeel, Mookerheide, Meinweg, het Geuldal en het Savelsbos in het Zuid-Limburg heuvelland.


Groene Wissels

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.


Trage Tochten

Trage Tochten lopen over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

'Wat ik nu nog de grootste uitdaging vind is om routes te maken die een hoge kwaliteit hebben. Dat zit 'm naast variatie in landschap vooral in zoveel mogelijk onverhard wandelen. Ik hanteer wat dat betreft de standaard dat mijn routes maximaal 30% verhard mogen zijn. Het mooist zijn de routes met verhouding 10-90.', aldus Rob Wolfs.


NS-wandelingen

NS-wandelingen beginnen meestal bij een treinstation, zijn gemarkeerd en er is een routebeschrijving beschikbaar. De serie NS wandelingen bestaat uit 46 wandeltochten, verspreid over Nederland, waaronder ook een aantal tweedaagse wandelingen.


Weg van de Buis

Onder de naam 'Weg van de Buis' heeft Alex Buis een aantal serie wandelingen gemaakt door Amsterdam, Amstelveen en Zuid-Limburg. Op Wandelzoekpagina staan routebeschrijvingen, wandelkaarten en GPS-tracks van deze wandelingen.


Adrie Raaijmakers


Stadswandelingen

Maak een mooie stadswandeling in Limburg. Flaneer over het Vrijthof. Loop langs het kasteel en door de oude binnenstad van Weert. Wandel door het Julianapark in Venlo.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info