Wandelen Overijssel


Wandelen in Overijssel

Van Nationaal Park De Weerribben - Wieden tot Nationaal Park Sallandse Heuvelrug biedt Overijssel een gevarieerde natuur. Daarnaast zijn er vele landgoederen, kastelen, havezaten, boerderijen, molens en de Hanzesteden.

Bekende wandelgebieden in Overijssel zijn: Weerribben, De Wieden, Reestdal, Vechtdal, Salland, Holterberg en Twente.


Trage Tochten

Trage Tochten lopen over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

'Wat ik nu nog de grootste uitdaging vind is om routes te maken die een hoge kwaliteit hebben. Dat zit 'm naast variatie in landschap vooral in zoveel mogelijk onverhard wandelen. Ik hanteer wat dat betreft de standaard dat mijn routes maximaal 30% verhard mogen zijn. Het mooist zijn de routes met verhouding 10-90.', aldus Rob Wolfs.


Groene Wissels

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.


NS-wandelingen

NS-wandelingen beginnen meestal bij een treinstation, zijn gemarkeerd en er is een routebeschrijving beschikbaar. De serie NS wandelingen bestaat uit 46 wandeltochten, verspreid over Nederland, waaronder ook een aantal tweedaagse wandelingen.


Naberpaden

Marycke Janne Naber heeft o.a. het Twentse Kapelletjespad van ruim 700 km per etappe (51 stuks van gemiddeld 15 km) op Wandelzoekpagina gepubliceerd. De etappes van deze langeafstandswandeling zijn alle bereikbaar met het openbaar vervoer, dus ook als dagwandeling te lopen. Afgeleid van het Twentse Kapelletjespad heeft zij de wandelgids 'Twentse kruistochten geschreven: 12 rondwandelingen langs 112 kapellen en kruisbeelden.


Stadswandelingen

Maak een mooie stadswandeling in Overijssel. Drentel door het oude centrum van Deventer en langs de IJssel. Loop langs industrieel erfgoed van Hengelo. Wandel over de stadswallen van Zwolle of door de wijk Rombeek in Enschede.

Meer stadswandelingen in Overijssel

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info