Wandelen GelderlandWandelen in Gelderland

Heel Gelderland is groen: van de Gelderse Vallei tot in de Achterhoek. Je kunt er heerlijk wandelen door boerenland en over uitgestrekte heidevelden, verdwalen op zandverstuivingen, zwerven over zandwegen. De grootste provincie van Nederland biedt tevens de bloesems van de Betuwe, het rivierengebied, de uitgestrekte bossen van de Veluwe met zijn grootwild en fraaie landgoederen en coulissenlandschappen.

Bekende wandelgebieden in Gelderland zijn: De Betuwe, De Gelderse Vallei, Kroondomeinen, Kootwijkerzand, Edese heide, Ginkelse heide, Leuvenumse Bos, Planken Wambuis, De Hoge Veluwe, de Veluwezoom, Rijk van Nijmegen en de Achterhoek.


Renkums Beekdal


Bennekomse Bos


Luntersche Buurtbosch


Rijn bij Wageningen


Duivelsberg


Arboretum Wageningen


Groene Wissels

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.


Trage Tochten

Trage Tochten lopen over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

'Wat ik nu nog de grootste uitdaging vind is om routes te maken die een hoge kwaliteit hebben. Dat zit 'm naast variatie in landschap vooral in zoveel mogelijk onverhard wandelen. Ik hanteer wat dat betreft de standaard dat mijn routes maximaal 30% verhard mogen zijn. Het mooist zijn de routes met verhouding 10-90.', aldus Rob Wolfs.


NS-wandelingen

NS-wandelingen beginnen meestal bij een treinstation, zijn gemarkeerd en er is een routebeschrijving beschikbaar. De serie NS wandelingen bestaat uit 46 wandeltochten, verspreid over Nederland, waaronder ook een aantal tweedaagse wandelingen.


Stadswandelingen

Maak een mooie stadswandeling in Gelderland. Volg het spoor van de trolleybus in Arnhem. Loop door het Goffertpark in Nijmegen of over de groene singels van Zutphen. Wandel langs de Oude IJssel in Doetinchem.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info