Boswandeling Veluwse malebossen Garderen

Oudste bossen van de Veluwe

Boswandeling Veluwse malebossen Garderen
 • Bron:

  De mooiste boswandelingen

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Garderen

 • Startadres:

  bushalte Bakkerstraat, Garderen
  Bakkerstraat
  3886 AT Garderen

 • Coördinaten:

  52°13’56” N   5°42’47” E

Dit is een wandeling door een van de oudste bossen van de Veluwe. Er groeide hier al bos toen de Veluwe nog bijna helemaal uit heide bestond. Het is een eeuwenoud malebos, waarvan de houtopbrengst tussen de eigenaren van de maalschap werd verdeeld. De tocht gaat door het bosreservaat Pijpebrandje, waar het bos al heel lang ongestoord heeft kunnen groeien. Je krijgt hier een goed beeld van het bos dat van nature op de Veluwe thuishoort. Ook op de heide hebben altijdd wel wat bomen gestaan. Een bijzondere vorm daarvan vormen de enorme eikenclusters die je op het einde van de wandeling tegenkomt. In dit bos is volop ruimte voor wild.

Reacties op wandelingen

Mooi en rustig

Roland Meijer Drees, 19-01-2019

Vanochtend vroeg rond 08.45 gestart met deze wandeling. Na een nacht met nachtvorst is het bos prachtig. Zo ook de bossen waar deze wandeling je doorvoert. Ik heb genoten; van de mooie plaatjes, de kou en de rust. Slechts een paar wandelaars en mountainbikers kom je tegen zo op de vroege ochtend. Hier en daar wel even een beetje opletten met navigeren maar al met al een prima omschrijving, zeker in combinatie met GPS op m'n telefoon. Voor herhaling vatbaar!

Mooiste boswandeling rond Garderen

Frank van der Meer, 23-11-2017

Op en top boswandeling door een van de oudste bossen van de Veluwe. Beukenbossen vooral, die in de herfst schitterend verkleuren in vele tinten geel, rood en bruin. De wandeling voert door het geheimzinnige Speulder- en Sprielderbos, ook wel het Bos van de Dansende Bomen genoemd. Aanrader! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/bosgarderen

Lengte wandeling malebossen

Jan Ensing, 25-07-2016

Dank voor deze verbetering, de wandeling is inderdaad langer. Ik ga het aanpassen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info