Groene Wissel 206: Winschoten

Bossen, akkers en de Pekel-Aa

Groene Wissel Winschoten
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Winschoten

 • Startadres:

  station Winschoten
  Stationsweg 22
  9671 AN Winschoten

 • Coördinaten:

  53°8’21” N   7°2’7” E

Na de leuke wandeling door het stadje Winschoten (met prachtige oude panden en een gezellige winkelstraat) maakt u over de vele grassige bospaden van het Winschoterbos en het oude Landgoed Emergo een afwisselende en vooral heel stille wandeling naar Oude Pekela, tussendoor wandelt u ook over een enkele zeer rustige asfaltweg. Daarna maakt u, over grassige landwegen wandelend, kennis met het weidse Groninger akkerland gevolgd door een 3 km lang rustig dijkfietspad langs de Pekel-Aa, een riviertje met links daarvan een groot, vogelrijk natuurgebied waar u vanaf die dijk een fantastisch uitzicht over heeft.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi!

Rik Hagt, 10-08-2016

Gelopen op 7 augustus 2016. Kom er steeds meer achter dat Oost-Groningen een wandel-eldorado is. De route loopt voor ongeveer de helft over onverharde paden. Veel bramen gegeten onderweg, en van nabij een ree gezien. Heb van begin tot eind genoten van deze wandeling. Op de omschrijving valt weinig af te dingen. Complimenten aan de maker!

Reactie op Maykel Kicken

Bart van der Schagt, 24-02-2013

De routebeschrijving is aangepast, bedankt voor het melden!

Bankje weg

Maykel Kicken, 23-02-2013

Mooie tocht, zeer goed omschreven. Was vandaag erg (!) koud door veelal open gebied. Aardig wat lange rechte stukken. Bij einde deel 1 'Voor de haag LA en op het fietspad RA. Na 200m, bij picknickbank' > die picknickbank staat er dus niet meer waardoor ik te ver door liep. Kleinigheidje, ik meld het voor andere wandelaars. Van de werkzaamheden die iemand 12-11-12 opmerkte was vandaag geen sprake meer.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info