Kroegloper Grafwegen

Onderlangs en dwarsover het Reichswald naar boscafé Merlijn

Kroegloper Grafwegen
 • Bron:

  Rutger Burgers

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Groesbeek-Breedeweg

 • Startadres:

  boscafé Merlijn
  Grafwegenerstrasse 32
  47559 Grafwegen (D)

 • Coördinaten:

  51°44’35” N   5°57’20” E

Als een Hans-en-Grietjehuisje ligt Boscafé Merlijn tegen het Duitse Reichswald aangeplakt. Veel is er naast rust en ruimte niet te beleven. Geen wonder, het is het 'laatste' gehucht van Nederland. De tocht voert door het uitgestrekte Reichswald met zijn kaarsrechte wegen en paden. Hier kun je uren wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. Heel anders is het Nederlandse deel van de route: open, afwisselend, met kleine dorpen en een verrassend natuurgebiedje van natte graslanden, moerassen en wilgenbosjes. Na afloop staan de Duitse biertjes in het boscafé al voor je kaar. Wat wil een mens nog meer?
Bron: 'Kroeglopers, de mooiste wandelingen eindigen in het café', Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, 2013. Twaalf stevige wandelingen met aan het eind een sfeervolle kroeg. Lekker op stap met je vrienden.

Reacties op wandelingen

Winterstop

Dave van Brenk, 01-11-2019

Boscafé Merlijn heeft tegenwoordig helaas een winterstop tot maart 2020. Zie de website

Leuke tocht

Jan Steman, 06-05-2018

Gisteren deze route gelopen, aan de hand van de GPS-track. Prima te volgen. Inderdaad wel wat modderig her en der. De stormschade(s) was ook nog duidelijk zichtbaar, er lagen veel bomen dwars over de paden. Dus af en toe van de paden afwijken en met wat boogjes door het bos lopen. We waren voor openingstijd bij het café, dus geen idee hoe het daar is

Reactie Koot

Rutger Burgers, 22-09-2017

Beste Koot, Jammer dat de route is tegengevallen. Alle Kroegloper wandelingen krijgen nu een update, dus de beschrijving wordt bijgesteld. Verder kiezen we zoveel mogelijk de kleinere paadjes in plaats van doorgaande boswegen. Het is waar dat deze na regenperiodes blubberig kunnen zijn, maar we willen juist zoveel mogelijk exclusiviteit bieden. Het kaartje bij de beschrijving is puur ter illustratie. De detailkaartjes in het boekje hebben een topografische ondergrond. Ook als je een abonnement neemt op de Wandelzoekpaginakaarten heb je de beschikking over een uitstekende topografische basis. Wellicht is dit een tip voor de andere Kroeglopers. Een overzichtskaart van alle Kroeglopers vind je op de binnenflap in het boekje.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Kroeglopers

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Kroeglopers

Horeca

Boscafé Merlijn

Grafwegenerstrasse 32

47559 Grafwegen (D)

Café Ton Oomen

Reestraat 4

6562 LK Groesbeek

Cafetaria De Horst

Hoge Horst 70

6562 LE Groesbeek

Eethuis De Diepen

Zwarteweg 60

6596 MJ Milsbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info