Kroegloper Vijlen

Limburgs Heuvelland met Het Hijgend Hert in de Vijlenerbossen

Kroegloper Vijlen
 • Bron:

  Rutger Burgers

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Vijlen

 • Startadres:

  kerk, Vijlen
  Vijlenberg 72
  6294 AZ Vijlen

 • Coördinaten:

  50°47’16” N   5°57’48” E

Lopen vanuit Vijlen naar het Vijlenerbos via het Geuldal is een flinke omweg, maar dan zie je wel alle pracht die het Heuvelland te bieden heeft. Je wordt getrakteerd op de mooiste paadjes door weilanden, akkers en boomgaarden. Vanaf de Heimansgroeve bij Cottessen loop je samen met de koeien Limburgs' mooiste hoogstamboomgaard in. Wat een landschapspracht bij Hoeve Bellet! En dan begint de lange klim door de 'Vielenderboesch'. Op een hoogte van 260 meter boven NAP vind je Boscafé Het Hijgend Hert. Boven de deur staat geschreven 'De enige berghut van Nederland' en zo is het. Kroeglopen op hoog niveau!
Bron: 'Kroeglopers, de mooiste wandelingen eindigen in het café', Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, 2013. Twaalf stevige wandelingen met aan het eind een sfeervolle kroeg. Lekker op stap met je vrienden.

Reacties op wandelingen

Routewijziging

Rutger Burgers, 31-08-2018

Het lijkt er op dat je met het oude gidsje (2013) hebt gelopen. Afgelopen najaar hebben we een update van de route op Wandelzoekpagina geplaatst, dus tekst en kaart kloppen weer.

Routewijziging

Jos van Eekelen, 25-07-2018

juli 2018 zelfde ervaring: pad ontbreekt, is nu akker. Op basis van Open StreetMap: mogeljike oplossing is om voor de beek rechtsaf te gaan, pad langs beek volgen tot dit de beek kruist, daarna wandelpad richting Mechelen weer oppakken. Verder: schitterende wandeling, aanrader. We hebben er van genoten.

Kroegloper Hijgend Hert

Rutger Burgers, 27-06-2016

Dank je wel Arlette voor deze lovende reactie. Mooi dat je zo van de route hebt genoten. We zullen binnenkort een keer ter plaatse gaan bekijken hoe we de route kunnen repareren, kennelijk is er een weidepad er uit gehaald. Vriendelijke groeten, Rutger Burgers

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Kroeglopers

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Kroeglopers

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info