Landgoedwandeling Ommen

Het Laer, Steile Oever, kasteel Eerde, Besthmenerberg

Versiedatum: 16-04-2023

Kasteel EerdeIJskelder Het LaerHuis Het LaerPrieel Het LaerHertenkamp met duiventilVijver Het LaerAchterkant Huis Het LaerGrand canal Het LaerLandgoed Het LaerGemaalDe WolfskuilDe Regge bij NieuwebrugTrap tegen de Steile OeverUitzicht vanaf de Steile OeverDode ReggearmPad langs dode ReggearmDe stuwwal opUitzicht op dode ReggearmKruupwegPachtboerderij EerdeDe Drie SparrenKasteel EerdeParkbos Kasteel EerdeVoormalig koethuisGrafkelder familie van PallandtLandgoed EerdeLandgoed EerdeMonument Kamp EerdeBesthmener venKrentenbloesem langs het Besthmener venLandgoed EerdeOpenluchttheaterUitzicht vanaf de uitkijktorenUitzicht vanaf de top van de BesthmenerbergVergraste hei op de BesthmenerbergBesthmen
14 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Ommen

Details

De route loopt vanaf station Ommen vrijwel meteen het bos in. Eerst over landgoed Het Laer, met landhuis, grand canal en de Wolfskuil. Vervolgens via de Steile Oever naar kasteel Eerde met grafkelder. Op het uitgestrekte landgoed Eerde loop je langs het Besthmener ven en over de Besthmenerberg met openluchttheater en uitkijktoren. Tot slot via een heidegebied en de buurtschap Besthmen terug naar het station. 75% onverhard!

In de gids 'De mooiste landgoedwandelingen in Salland' is naast uitgebreide achtergrondinformatie een interview te lezen met Marion Plagge, boswachter bij Natuurmonumenten.

Onverhard: 75 %

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info