NS-wandeling Vechtdal

Tweedaagse wandeling langs de meanderende Vecht

NS-wandeling Vechtdal
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  35 km

 • Startplaats:

  Ommen

 • Startadres:

  station Ommen
  Stationsweg 35
  7731 AX Ommen

 • Coördinaten:

  52°30’36” N   6°25’1” E

Een tweedaagse wandeling door het Vechtdal is volop natuur. De route volgt de sterk meanderende Vecht en vele daarvan afgesneden bochten. De eerste dag is het een paar keer pittig klimmen over oude rivierduinen. U loopt door bossen, over landgoederen en langs agrarisch gebied. Onderweg kleine buurtschappen, zoals Junne (een voormalige Marke), landgoed Vilsteren en voldoende bankjes om te picknicken.

Reacties op wandelingen

Wandelen langs de Vecht

Marieke Linnebank, 24-01-2019

Ook in de winterse kou heb ik deze 2 daagse met plezier gelopen. Vond traject Marienberg -Ommen (dag 1) het fraaist, veel afwisseling van coulisselandschap & bos. Ommen - Dalfsen prachtig langs weer een Vecht arm, maar route was op het eind naar Dalfsen saai & veel verhard.

Mooie wandeling langs de Vecht

Frank van der Meer, 17-06-2014

Na een wat rommelige aanloop kiest dag 1 mooie kleine paadjes door bos en pal langs de Vecht. Dag 2 gaat meer over asfalt en is de laatste kilometers een stuk saaier. Al met al toch een schitterende wandeling en zeker een aanrader. Hotel Wildthout vonden wij heerlijk: lekker rustig gelegen, prima kamers, diner en ontbijt, prettige sfeer. Routemarkeringen onderweg zijn meestal uitstekend, in tegenstelling tot wat in de NS-beschrijving staat. Beschrijving en foto?s bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/nsvechtdal

Een paaltjeswandeling langs de Vecht

Kees van der Sijs, 25-07-2012

Deze tocht gisteren (24/7/12) gelopen. Zo genoemd omdat de wit/blauwe markeringen op lage paaltjes staan. Over het algemeen goed gemarkeerd, ook al is het soms zoeken naar de paaltjes. Het begint al mooi in Mariënberg bij het voorm. stationsgebouw, nu een café-restaurant. Nog steeds een gaaf pand. Een bezoekje waard. De wandeling, bijna steeds langs de Vecht, is meer dan mooi, althans tot Ommen. Hierna tot Dalfsen een stuk minder, vooral het laatste deel over een wel erg lange zand/asfaltweg. Het stationsgebouw van Dalfsen is ook in handen van een uitbater. Mooi gebouw gebleven. Het Beerzerveld/zand is in feite het mooiste deel met leuke klimmetjes. Het is goed uitrusten op het terras van hotel Paping, ongeveer halverwege de tocht. Hierna dus naar Dalfsen voor het 2e traject. Uitkijken bij M. 58 want daar loopt nog een wit/blauwe wandeling (Reggepad). Verderop 2 aardige doorkijkjes. Al met al is deze wandeling zeker een aanrader en voor de redelijk geoefende wandelaar in 1 dag te doen. Ik startte om 09.00 uur en was om 17.30 uur in Dalfsen. Kees van der Sijs.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info