Struinen tussen Wamel en Dreumel

Struinen door de uiterwaarden

Struinen tussen Wamel en Dreumel
 • Bron:

  StroomWaarts

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Tiel

 • Startadres:

  station Tiel
  Stationsplein 1
  4001 CP Tiel

 • Coördinaten:

  51°53’23” N   5°25’25” E

Tussen Tiel en Zaltbommel is de Waal het meest indrukwekkend. Bij deze wandeling steken we de rivier twee keer over met het voetveer Hendrikus in Tiel. Dat geeft een extra mogelijkheid om de rivier te beleven. Het is een wandeling die afwisselend door het komgebied, over de Waalbandijk en door de uiterwaarden gaat. De route door de uiterwaarden is volop struinen. Een mooie gevarieerde wandeling door een Hollands rivierenlandschap.

Reacties op wandelingen

Struinen langs de Waal

Kees van der Sijs, 04-12-2016

Zaterdag j.l. deze leuke wandeling met vriendin gedaan door het Land van Maas en Waal. Mooi en bijna windstil weer. Bij het NS-station van Tiel begonnen. Aardige stad met veel historie en natuurlijk overal het beeld van Flipje, een beroemdheid daar. Ook de 'Tielsche Kermiskoek' is aan te bevelen. Overvaren kan elke 20 min. Het bootje heet 'Pomona' , de godin van de fruittelers. Vanaf Wamel strekt het lage land zich voor je uit met aardige vergezichten. Nogal lange tamelijk rechte wegen. Het struingebied begint vanaf de Waalbandijk. Men is bezig met het rooien van bomen en daardoor is het beginpad flink modderig. Bij de Waal zelf wordt het veel beter. Een uurtje lopen en je bent weer bij het voetveer. De beschrijving met plattegrond zijn O.K. Alles bij elkaar een aanrader voor anderen.

Tijden veerdienst

C Regout, 04-12-2016

Als je deze wandeling gaat maken, check dan eerst even de tijden van de veerdienst. In de winter vaart hij op zondag alleen op koopzondagen... www.rivierenland.nl/veerdienst-tiel-wamel

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info