Trage Tocht Lent-Nijmegen (stadse tochten)

Waal en Spiegelwaal

Trage Tocht Lent-Nijmegen (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Lent

 • Startadres:

  station Nijmegen Lent
  Griftdijk Noord 42
  6663 AC Lent

 • Coördinaten:

  51°51’45” N   5°51’43” E

We maken een bijzondere stadswandeling tussen de stations Nijmegen-Lent en Nijmegen rond de Waal en Spiegelwaal. Door het graven van de nevengeul de Spiegelwaal tussen Lent en Nijmegen is het eiland Veur-Lent ontstaan. Op mooie zomerse dagen een geliefde recreatieplek met strandjes. De uitzichten tijdens deze route zijn indrukwekkend door de vele prachtige bruggen over het water. Maar we hebben ook steeds zicht op het drukke bootverkeer op de rivier, het Waalfront van Nijmegen, de Ooijpolder en de stuwwal in de verte. Langs Fort Hof van Holland bereiken we de Waaldijk. We maken eerst een ronde om de nieuwe nevengeul heen. Via de Oversteek lopen we aan de andere kant van de Waal langs de voormalige Honigfabriek, tegenwoordig horecaplein en broedplaats van kunst en cultuur. De route vervolgt langs de Waalhaven en over de spoorbrug terug naar het eiland Veur-Lent. We steken de Waal nog een laatste keer over en lopen langs de terrassenrijke Waalkade. Door het Kronenburgerpark met de fraaie Kruittoren lopen we naar station Nijmegen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Lent-Nijmegen

Rob Wolfs, 16-10-2019

De aanlooproute vanaf station Lent is aangepast in verband met werkzaamheden tussen station en de dijk. Minder fraai dan voorheen, maar het kan niet anders voorlopig. Met dank aan Dave van Brenk voor de nieuwe routesuggestie. Tekst en kaarten zijn ook aangepast.

Routebeschrijving

Dave van Brenk, 15-10-2019

Het klopt dat deze weg is afgesloten, er worden hier nieuwe woningen, een een winkelcentrum gebouwd. Waarschijnlijk komt deze weg te vervallen. Zie: https://www.gelderlander.nl/nijmegen/in-2019-start-eindelijk-bouw-nieuw-winkelcentrum-in-nijmegen-noord~a5a1f6ba/ Alternatief is: Vanaf het station richting Hertog Eduartplein lopen, dat ligt voor het Van der Valk hotel. Eerste weg rechts op dat plein, de Hoge Bongerd, direct weer rechts, de weg gaat over in Warmoerzierstraat. De eerste weg rechts, Parallelweg, deze uitlopen tot de dijk en daar is de route op te pakken. Of het er mooier op wordt?...... Maar het kan voorlopig niet anders

Nijmegen

Rob Wolfs, 05-09-2019

Zoals je hieronder kunt lezen is deze route in april 2019 nog gecontroleerd en bijgewerkt. Vervelend dat er nu weer barricades zijn onderweg, maar dat komt in een stedelijke omgeving wel vaker voor en meestal is dat ook tijdelijk. We gaan het uitzoeken wat hier precies aan de hand is. Ondertussen adviseer ik wandelaars een goede kaart te gebruiken om alternatieven te vinden.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Blommers Coffee Roasters

Waalbandijk 14b

6541 AJ Nijmegen

Café Waalzicht

Oosterhoutsedijk 21

6663 KS Lent

Historisch kookatelier Eet!verleden

Franseplaats 1

6511 VS Nijmegen

Oersoep

Waalbandijk 20-22

6541 AJ Nijmegen

Restaurant Het Witte Huis

Pastoor van Laakstraat 54

6663 CB Lent

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info