Trage Tocht Lent-Nijmegen (stadse tochten)

Waal en Spiegelwaal

Trage Tocht Lent-Nijmegen (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Lent

 • Startadres:

  station Nijmegen Lent
  Griftdijk Noord 42
  6663 AC Lent

 • Coördinaten:

  51°51’45” N   5°51’43” E

We maken een bijzondere stadswandeling tussen de stations Nijmegen-Lent en Nijmegen rond de Waal en Spiegelwaal. Door het graven van de nevengeul de Spiegelwaal tussen Lent en Nijmegen is het eiland Veur-Lent ontstaan. Op mooie zomerse dagen een geliefde recreatieplek met strandjes. De uitzichten tijdens deze route zijn indrukwekkend door de vele prachtige bruggen over het water. Maar we hebben ook steeds zicht op het drukke bootverkeer op de rivier, het Waalfront van Nijmegen, de Ooijpolder en de stuwwal in de verte. Langs Fort Hof van Holland bereiken we de Waaldijk. We maken eerst een ronde om de nieuwe nevengeul heen. Via de Oversteek lopen we aan de andere kant van de Waal langs de voormalige Honigfabriek, tegenwoordig horecaplein en broedplaats van kunst en cultuur. De route vervolgt langs de Waalhaven en over de spoorbrug terug naar het eiland Veur-Lent. We steken de Waal nog een laatste keer over en lopen langs de terrassenrijke Waalkade. Door het Kronenburgerpark met de fraaie Kruittoren lopen we naar station Nijmegen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Karin

Rob Wolfs, 05-03-2020

Karin, bedankt voor je reactie. Ik heb de tekst aan het begin van de wandeling bij de dijk aangepast. Ook de situatie bij het Honigcomplex aangepast aan de huidige situatie. Die is echter steeds aan verandering onderhevig in verband met aanleg nieuwe woonwijk.

Genieten van de Waal

Karin Gibcus, 04-03-2020

Een erg mooie route om te lopen, we hebben er erg van genoten. Vanaf punt 7 hebben we er een eigen draai aangegeven zodat we nog even door de binnenstad van Nijmegen konden wandelen, Daar wij de auto in Lent hadden staan zijn we via de Waalbrug terug gelopen naar Lent waardoor we uiteindelijk op 19 km uitkwamen. Dit keer weinig tot geen onduidelijkheden in de beschrijving alleen bij punt 1 (Deze steeds blijven volgen tot dijk. Daar naar beneden en LA langs water.)het was duidelijker geweest, lopen tot op de dijk , LA en eerste trap naar beneden dan LA. Punt 4: Zoals eerder aangegeven is het door werkzaamheden en woningbouw erg onduidelijk wat te doen bij huisnr. 283. We zijn er wel uitgekomen en hebben erg genoten van hoe de oude Honigfabriek nu gebruikt wordt. Bedankt voor deze mooie route.

TT Lent-Nijmegen

Rob Wolfs, 16-10-2019

De aanlooproute vanaf station Lent is aangepast in verband met werkzaamheden tussen station en de dijk. Minder fraai dan voorheen, maar het kan niet anders voorlopig. Met dank aan Dave van Brenk voor de nieuwe routesuggestie. Tekst en kaarten zijn ook aangepast.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Blommers Coffee Roasters

Waalbandijk 14b

6541 AJ Nijmegen

Café Waalzicht

Oosterhoutsedijk 21

6663 KS Lent

Historisch kookatelier Eet!verleden

Franseplaats 1

6511 VS Nijmegen

Oersoep

Waalbandijk 20-22

6541 AJ Nijmegen

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info