Trage Tocht Wolphaartsdijk

Heerenpolder, Oosterschenge en Veerse Meer

Trage Tocht Wolphaartsdijk
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Wolphaartsdijk

 • Startadres:

  Dorpshuis de Griffioen, Wolphaartsdijk
  Oostkerkestraat 24
  4471 BB Wolphaartsdijk

 • Coördinaten:

  51°31’48” N   3°49’14” E

We maken een prachtige polderwandeling in Zuid-Beveland rond Wolphaartsdijk. Over populierendijken, dwars door de velden en over graspaden langs watergangen. We verlaten Wolphaartsdijk, vroeger Oostkerke geheten, over de Molendijk met zicht op de mooie korenmolen De Hoop. Het nieuw aangelegde voetpad Wolfertspad brengt ons onder aan de Oudelandsedijk richting Oud-Sabbinge, waar we aan de rand van het dorp alweer afbuigen naar de Kalversdijk. De route vervolgt tussen akkers en graslanden van de Zuiderlandpolder naar de Nieuw-Sabbingepolder. We genieten van de weidse uitzichten met in de verte steeds de lange lijnen van populierendijken. We wandelen over de Oude Veerdijk, deels omzoomd door hoge peppels, langs de rand van de Heerenpolder. Volgt een flink stuk over gras langs de Oosterschenge, een kreekrestant. Bij het gehucht Roodewijk steken we over boerenland door naar de rand van het Veerse Meer. Bij een vogelkijkscherm hebben we mooi zicht over de slikken en schorren van het buitendijkse natuurgebied Kwistenburg, een oase voor vogels. Op de Noorddijk lonkt de hervomde kerk, gebouwd in neobyzantijnse stijl, ons al tegemoet.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Vreemde reactie

N. van Elderen, 08-10-2020

Wat een aparte reactie: ik print de wandeling uit, niet de reacties daarop en nu moet ik ineens een topografische kaart en gps aanschaffen. Het zou je een eer moeten zijn een perfecte wandeling te leveren zoals ik ook gewend was.

Reactie op N. van Elderen

Rob Wolfs, 24-09-2020

Bedankt voor uw reactie. Boerenlandpaden zijn soms wat lastiger te volgen of avontuurlijk. Dat hangt ook wel eens van het seizoen af. De opmerkingen van de eerdere wandelaars van twee jaar geleden zijn echter zeer duidelijk. De route is op dat punt gemakkelijk aan te passen door de parallelle verharde wegen te volgen, waar ook de routes van het wandelnetwerk lopen. Met gebruik van een goede topografische kaart of een gpx-track is het helemaal gemakkelijk om (tijdelijk?) een goed alternatief te vinden.

Route wijzigen

N. van Elderen, 24-09-2020

Helemaal eens met vorige schrijver, wij liepen de route gisteren en kwamen dezelfde problemen tegen. Het is wel 2 jaar later, jammer dat er nog steeds geen wijziging is. Ook bij punt 2 na 600 meter was de grasrand min of meer verdwenen, maar daar kwamen we nog wel uit. We hebben genoten van dit weidse land.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Lunchroom De Molen

Molendijk 8

4471 BN Wolphaartsdijk

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info