Trage Tocht Wolphaartsdijk

Heerenpolder, Oosterschenge en Veerse Meer

Trage Tocht Wolphaartsdijk
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Wolphaartsdijk

 • Startadres:

  Dorpshuis de Griffioen, Wolphaartsdijk
  Oostkerkestraat 24
  4471 BB Wolphaartsdijk

 • Coördinaten:

  51°31’48” N   3°49’14” E

We maken een prachtige polderwandeling in Zuid-Beveland rond Wolphaartsdijk. Over populierendijken, dwars door de velden en over graspaden langs watergangen. We verlaten Wolphaartsdijk, vroeger Oostkerke geheten, over de Molendijk met zicht op de mooie korenmolen De Hoop. Het nieuw aangelegde voetpad Wolfertspad brengt ons onder aan de Oudelandsedijk richting Oud-Sabbinge, waar we aan de rand van het dorp alweer afbuigen naar de Kalversdijk. De route vervolgt tussen akkers en graslanden van de Zuiderlandpolder naar de Nieuw-Sabbingepolder. We genieten van de weidse uitzichten met in de verte steeds de lange lijnen van populierendijken. We wandelen over de Oude Veerdijk, deels omzoomd door hoge peppels, langs de rand van de Heerenpolder. Volgt een flink stuk over gras langs de Oosterschenge, een kreekrestant. Bij het gehucht Roodewijk steken we over boerenland door naar de rand van het Veerse Meer. Bij een vogelkijkscherm hebben we mooi zicht over de slikken en schorren van het buitendijkse natuurgebied Kwistenburg, een oase voor vogels. Op de Noorddijk lonkt de hervomde kerk, gebouwd in neobyzantijnse stijl, ons al tegemoet.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Stuk langs watergang niet toegankelijk

Hans Snoeijs, 13-02-2018

Gisteren deze mooie wandeling gelopen, maar geconstateerd dat het deel langs de watergang wat start op de Oude Veerdijk 400 m na het kruisen van de weg tot aan de Roodewijk niet meer als wandelpad te gebruiken is omdat de boer daar tot aan de rand van de watergang omgeploegd heeft. Als alternatief hebben we de Oude Veerdijk verder gevolgd tot aan de Kaaidijk en daar rechtsaf tot punt 4. Dan linksaf Kwistenburg volgen tot aan de dijk van het Veerse meer. Daar linksaf en zit je weer op de beschreven route.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info