Groene Wissel 9: Utrecht-CS

Tijdelijk geslotenVan deze route is een mooiere variant beschikbaar: meer groen en een slinger dwars door de oude binnenstad, met leuke straatjes en enkele hofjes. Die mooiere variant is Groene Wissel 483.

Groene singels en park Bloeyendael

Groene Wissel Utrecht-CS
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Utrecht

 • Startadres:

  station Utrecht Centraal
  Stationshal 12
  3511 CE Utrecht

 • Coördinaten:

  52°5’21” N   5°6’35” E

Langs de schitterende Utrechtse singels wandelt u op aangename wijze de oude stad uit. Daarna door het Wilhelminapark naar het bijzonder mooie natuurpark Bloeyendael. Daar gaat u genieten van de vele fraaie waterpartijen en de rijke plantengroei daarlangs. De terugweg gaat door de intieme straten van de rustieke Wittevrouwenwijk. Over de Weerdsingel, de Oude Gracht, langs de Domtoren en door de Kloostertuin van de Mariakerk wandelt u weer naar het Utrechtse Centraal Station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Leuke route

Mirjam Klever, 13-04-2014

Vandaag deze stadswandeling gelopen. Ik heb ervan genoten ... er is veel te zien in de stad. De geluiden die nu eenmaal bij de stad horen, raak je niet kwijt, daar is het dan toch de stad voor. Veel leuke straatjes gezien. Ik ben toerist geweest in ons 'eigen Utreg' :-)

MdW's suggesties

Bart van der Schagt, 25-07-2013

Zodra die bouwhekken weg zijn (wil je mij dat dan mailen: info@wandeleninbeeld.nl), ga ik deze route op basis van jouw suggesties proberen te verfraaien. Alvast bedankt voor je medewerking, Mdw.

Nog maar een suggestie dan ;-)

MdW, 25-07-2013

Nog eentje dan, als we toch bezig zijn ;-) Voor het stuk in het park Voorveldse Polder heb ik de volgende suggestie: http://goo.gl/w2GPUk Dit is even lang, maar je mist de vrij saaie arienslaan . NB. Ik zag gisteren dat een stuk van het Lo Bruntpad tijdelijk is afgesloten met bouwhekken, dus wellicht is deze route momenteel niet mogelijk.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info