Kapelletjespad Saasveld - rondje Hertme

Gravenbos, beken, landkruisen, Molenven

Kapelletjespad Saasveld - rondje Hertme
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Saasveld

 • Startadres:

  bushalte café Bruins
  Drosteweg 4A
  7597 MG Saasveld

 • Coördinaten:

  52°19’53” N   6°48’23” E

Na de Sint Plechelmuskerk met een Mariakapel in Saasveld loopt de route door het Gravenbos en langs de heringerichte Deurningerbeek naar Hertme, met een kerststal, de Sint Stephanuskerk met een Mariakapel en een kruiskapel. Daarna langs een landkruis en door natuurgebied Het Molenven terug naar Saasveld.
Dit is een extra lus (etappe 1a) van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Dat kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Deurningebeek en Molenven

Marycke Naber, 22-08-2018

Dankjewel Frits voor je reactie! Het meest jungle-achtige stuk langs de Deurningerbeek heb ik geschrapt en de vogelkijkhut in het Molenven blijkt verplaatst te zijn. Ook heb ik de horeca in Hertme gewijzigd.

Jungle

Frits Schipper, 15-08-2018

Vandaag 14 augustus deel 1A van het kapelletjespad gelopen. Aan het begin was er wat onduidelijkheid over de bushaltes en welke richting, maar na wat heen en weer lopen zag ik bakkerij Schabbink en wist ik dat ik goed zat. Bij deze wandeling veel onbekende paadjes en natuur gezien. Meestal fietsen we hier. Vooral het natuurgebied langs de Deurningerbeek was was bijzonder. dat was echt struinen over een smal paadje. De begroeiing was hier soms zo hoog en dicht dat het af en toe moeilijk was om het paadje te zien. Het leek wel een jungle :-) Ik ben bang dat ik af en toe van het padje af ben geweest. Gelukkig kwam ik toch goed uit en kon ik daarna de wandeling, op wat schrammen na (halflange broek) gewoon vervolgen. Ook nu kwam ik door het Molenven, dat blijft een mooi stukje natuur. - 't Oale Bakkershoes is gesloten, de nieuwe eigenaar heeft het nu 't Hertmer Ambacht genoemd. - Wandelpaaltje Q57 is er nog wel, maar het bordje Q57 niet meer. - Vraag me af of vogelobservatiehut de Waterral er nog wel is. Het pad er naar toe ligt vol omgevallen boomstammen en even later loop je tegen een dicht bos aan. Heb deze hut vroeger regelmatig bezocht.

Begin wandeling

Marycke Naber, 14-11-2016

Bushalte Café Bruins bevindt zich niet ter hoogte van het café. Daarom heb ik er een aanlooproute bij gezet voor degenen die met de auto komen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bakkerij Schabbink

Drosteweg 23

7597 ME Saasveld

Café Bruins

Gravenallee 2

7597 LR Saasveld

Hotel-restaurant 't Molenven

Bornsestraat 60

7597 NG Saasveld

Restaurant Beatrice 't Molenven

Bornsestraat 60

7597 NG Saasveld

Restaurant ´t Oale Bakkershoes

Hertmerweg 30

7626 LW Hertme

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info