Trage Tocht De Lutte-Denekamp

Tijdelijk geslotenVanwege afsluiting bos langs de Dinkel en een te hoog percentage asfalt sluit ik deze route voorlopig en misschien wel definitief af.

Dinkel en Dinkeldal

Trage Tocht De Lutte-Denekamp
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  De Lutte

 • Startadres:

  RK-kerk, De Lutte
  Plechelmusstraat 7
  7587 AL De Lutte

 • Coördinaten:

  52°18’53” N   6°59’11” E

We maken een prachtige lijnwandeling van De Lutte naar Denekamp langs de mooiste stukken van de Dinkel. Het eerste deel van de tocht gaat over asfaltwegen en een fietspad. Met het Wewwelstadpad steken we voor de eerste keer de Dinkel over. Dan gaat het richting Lutterzand en de Groene Staart. De Dinkel stroomt hier slingerend door het gebied en zorgt voor mooie zandstroken en spectaculaire afkalvingen. Centimeter voor centimeter knaagt het stromende water hier stukjes van de oever af. Na een pauze bij Paviljoen 't Lutterzand wandelen we op het volgende deel van de tocht wat verder van de rivier af in het fraaie Dinkeldal. Tussen de akkers en weilanden en over het erf van typisch Twentse boerderijen. Ten zuiden van Beuningen volgen we opnieuw de loop van de meanderende Dinkel die hier omzoomd is door loofbossen. Na een volgende stop bij 't Sterrebos in Beuningen vervolgen we onze wandeling door het Sterrenbos van landgoed Singraven nog een laatste keer langs de Dinkel. Aan de rand van Denekamp stappen we op de bus naar Oldenzaal.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Jos Vink

Rob Wolfs, 21-04-2018

Beste Jos, bedankt. Ik had al gelezen dat een deel van het bos langs de Dinkel onlangs is afgesloten. Ik ben het ook met je eens dat je op deze route relatief veel asfalt tegenkomt en ben het ook met je eens dat het begin een beetje saai is. Kortom, ik besluit om deze route te verwijderen.

Route deels afgesloten

Jos Vink, 21-04-2018

Punt 2 van de routebeschrijving. Na infopaneel over het Lutterzand is het bospad linksaf afgesloten. Rustgebied voor IJsvogels en oeverzwaluwen. Afsluiting is definitief. Doorlopen over het fietspad en zodra het mag links aanhouden. Bij lutterzand naar Dinkel. Route bevat meer verharde wegen dan ik van Trage tochten gewend ben. Het eerste stuk vanaf de kerk in De Lutte is even doorbijten. Saai stuk. Ook jammer dat een stuk van de route langs de Dinkel niet langer toegankelijk is. Maar wel begrijpelijk.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Schenkerij Poort Bulten

Lossersestraat 66

7587 PZ De Lutte

Paviljoen 't Lutterzand

Lutterzandweg 12

7587 LH De Lutte

Cafe-restaurant 't Sterrebos

Beuningerstraat 71

7588 RG Beuningen

Hotel-restaurant Dinkeloord

Denekamperstraat 48

7588 PW Beuningen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info