Trage Tocht Deventer Nieuw Rande (stadse tochten)

Nieuw Plantsoen, Nieuw Rande, Keizersrande en IJssel

Trage Tocht Deventer Nieuw Rande (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Deventer

 • Startadres:

  station Deventer
  Stationsplein 5
  7411 HB Deventer

 • Coördinaten:

  52°15’24” N   6°9’39” E

Een verrassende stadse tocht in en om Deventer die zich goed met Trage Tocht Deventer De Worp laat combineren tot een langere wandeling. Op deze route maken we kennis met een aaneenschakeling van groene oases in en om Deventer. We komen al snel langs het Joodse kerkhof en lopen parallel aan het spoor door het groen. Het Nieuwe Plantsoen is een klein bosgebied voor waterwinning met de watertoren als markant punt. We genieten van de rust langs de Klinkenbeltskolk en de Lookerskolk, ontstaan door dijkdoorbraken van de IJssel. De route verlaat het stedelijke groen en aan de rand van Deventer wanen we ons midden in de Sallandse natuur. Over smalle heuvelachtige bospaadjes gaat het richting landgoed Nieuw Rande. Natuurlijk gaan we pauzeren bij hotel Gaia, een prachtplek om te genieten van de uitzichten over het halfopen landschap. Na een fraaie bomenlaan duiken we de uiterwaarden in. Eerst over de paden van landgoed Keizersrande en verderop steeds dichterbij de IJssel. Heerlijk uitwaaien langs de rivier met zicht op de Ossenwaard aan de overkant. We lopen nog even over de oude kademuur langs de rivier en gaan dwars door het historische centrum van Deventer langs het Klooster en de Broederenkerk terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boerderijwinkel rustpunt 't Grutterink

Schapenzandweg 2

7431 PZ Diepenveen

Hotel Gaia

Schapenzandweg 3

7431 PZ Diepenveen

Tea Rose

Walstraat 20

7411 GM Deventer

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info