Trage Tocht Losser

Drielanden, Dinkeldal en Ruhenbergerbeek

Trage Tocht Losser
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Overdinkel

 • Startadres:

  Wanderparkplatz, Gronau
  Gildehauser Strasse
  48599 Gronau

 • Coördinaten:

  52°14’5” N   7°3’44” E

We maken een mooie wandeling in het Dinkeldal, op de rand van Nederland. Over meer asfalt dan we gewend zijn, maar het zijn veelal fietspaden met groenstroken, smalle asfaltweggetjes en wegen door het centrum van Losser. En het fraaie beekdallandschap van Dinkel en Ruhenbergerbeek vergoedt veel. Vanaf de Wanderparkplatz net over de grens lopen we door een punt van het gebied dat plaatselijk bekend is als de Drielanden: Niedersachsen, Westphalen en Nederland. Over de Grensweg bereiken we de grote plas De Oelemars met vogelkijkhut. De tocht vervolgt door het bosgebiedje Zandbergen en over de Dinkel naar het centrum van Losser. We verlaten Losser weer via mooie paadjes langs het Dinkeldal en we wandelen verder in de richting van Overdinkel en het stroomdal van de Ruhenbergerbeek. Op de lange rechte Invalsweg langs de rand van Overdinkel houden we steeds mooi zicht op het beekdal. Het laatste stukje in Duitsland leidt ons langs de Goorbach terug naar de Wanderparkplatz.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Vogels

Yolanda, 08-08-2015

Op een zeer warme dag deze tocht gelopen. Hoewel ik het uit de introtekst niet kon opmaken, liepen we gelukkig veelal onder de bomen, wat zeer aangenaam was. Het is een aardige tocht, hoewel ik hem in de winter niet zou aanraden, gezien de lange rechte stukken. Nu stonden er koeien in de wei en het mais stond hoog. Fijn is de horeca op de helft van de tocht.!Op een gegeven moment liepen wij de vogelkijkhut in. Daar zaten een 5-tal mensen met verrekijkers de vogels te observeren. Op ons 'goede morgen' kwam geen reactie. Er hing een ijzige stilte. Een opmerking over een vis die wij zagen :-) nam men ons niet in dank af, als blikken konden doden had ik deze reactie niet meer kunnen schrijven.........

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Aarnink

Gildehauserweg 37

7581 PE Losser

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info