Wandeling Hummelo - Laag-Keppel

Genoeglijk kuieren in de Achterhoek

Wandeling Hummelo - Laag-Keppel
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Hummelo

 • Startadres:

  restaurant De Gouden Karper
  Dorpsstraat 9
  6999 AA Hummelo

 • Coördinaten:

  52°0’20” N   6°14’6” E

Hummelo een lieflijk plaatsje met amper 1600 inwoners is zeker de moeite van een bezoek waard. Bijvoorbeeld om neer te vlijen op de veranda van uitspanning 'In de Gouden Karper'. Historie op het gebied van etablissementen! Het is er prettig toeven en een gewild vertrekpunt voor wandelaars. Het domineespaadje dat vanaf de parkeerplaats te bewandelen is, leidt naar landgoed Enghuizen en is één van de drukst belopen paadjes in de regio. Deze kuierroute gaat echter de andere kant op en laat u kennismaken met bossen, de Oude IJssel en Laag-Keppel met z'n bijzondere watermolencomplex en historische Dorpsstraat. Vanaf het pad langs de rivier, kunt u Kasteel Keppel zien. Via de Oude Ruurlose Allee met z'n majestueuze bomenrij komt u in het bos van de Wrange met z'n geheimzinnige Zwarte en Witte Kolk; de waterpartijen waar witte wieven op de loer liggen. Hebt u geluk en wordt u niet meegezogen in de zwarte diepte van de poel, dan loopt u even later weer het gemoedelijke Hummelo in.

Reacties op wandelingen

Herfstwandelen

Heleen en Jos, 16-11-2019

Een weekendje Achterhoek. Op zaterdag liepen wij deze korte maar mooie, afwisselende route. Prachtige herfstkleuren. Jammergenoeg liet de zon zich maar weinig zien, maar gelukkig bleef het droog. Weer een heerlijke lunch genoten bij Café De Tol, waar wij al eerder eens waren. De routebeschrijving moeiteloos te volgen. Bedankt!

Abonnement wandelkaarten

Stefan Horn, 08-07-2019

Bij meer dan 1500 wandelingen kun je met het abonnement een gedetailleerde wandelkaart van Wandelzoekpagina afdrukken. Wandeling Hummelo - Laag-Keppel hoort niet bij deze wandelingen.

Bij deze wandeling is

Gerrit-Jan, 23-06-2019

geen kaart beschikbaar en geen GPS bestand blijkbaar. (ik ben al erg lang abo en zie ook niks. ) Het printen gaat bij deze als volgt. Selecteer alle tekst , kopieer , plak in Word en printen maar. Omslachtig maar het werkt. Dit is ook niet de gebruikelijke manier.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info