NS-wandeling Park Lingezegen

Landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen

NS-wandeling Park Lingezegen
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Elst

 • Startadres:

  station Elst
  Aamsestraat 22
  6662 AX Elst (Gld)

 • Coördinaten:

  51°55’2” N   5°51’14” E

Deze wandeling is genoemd naar een gloednieuw landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Je wandelt door deelgebied De Park, een stadspark waar bos en open gedeelten elkaar afwisselen. Het middeleeuwse kasteel De Parck is begin 19de eeuw afgebroken. De contouren van het slot zijn behouden, evanals de oprijlaan met de prachtige notenbomen. Het laatste deel van de route gaat dwars door Uiterwaardpark Meinerswijk, een natuurgebied met veel vogels, bijzondere planten en grote grazers. Een verrassende wandeling door groenstroken en parken langs de randen van de stad.
De route is 16 km lang, maar kan worden ingekort tot 7,5 of 9 km. Het eerste deel van de wandeling, van station Elst naar station Arnhem-Zuid, is 7,5 km. Hier kun je op de trein stappen naar Arnhem of Nijmegen. Of juist beginnen aan het tweede deel van de wandeling naar Arnhem Centraal. In dat geval is de route 9 km.

Reacties op wandelingen

Goed alternatief

Bart van der Schagt, 30-08-2016

Dat smaken verschillen blijkt wel uit de reacties op deze wandeling. Een goed alternatief kan zijn de Groene Wissel-wandeling Elst. Een rondwandeling waarmee je wel door het gezellige, horecarijke centrum van Elst komt. Na een taai stuk (500m fietspad langs drukke weg en een stuk asfalt) volgen talrijke graspaden (je kunt naast die graspaden ook voor betonpaden kiezen), een graslandpad, een leuk stukje bos, groenstrookjes langs de bebouwing van Arnhem-Zuid en daarna een schitterend slingerpad langs de Rijkerswoerdse Plassen. De terugweg gaat weliswaar door de bebouwing van Elst, maar dan wel door talrijke groenstrookjes en plantsoentjes.

Park-wandeling Lingezegen

Kees van der Sijs, 29-08-2016

J.l. zaterdag met zoon en vriend deze wandeling gemaakt. Het begin bij station Elst (komen daar de Elstar-appelen vandaan?) is niet erg aanlokkelijk. Weer zo'n NS-station waar men nog volop bezig is met de aanleg van nieuwe voorzieningen/wegen enz. Wil men gelijk aan de koffie dan is het goed even terug te lopen. In het aardige centrum van Elst zijn diverse tapperijen te vinden. Dan de tippel zelf: door de buitenwijken van Elst waar geen eind aan lijkt te komen. Een steenwoestijn. Tamelijk vaak de spoorlijn Nijmegen-Arnhem kruisen. Soms een stukje langs de Linge, die met zijn 108 km. de langste rivier van Nederland is, maar waar we toch weinig van te zien krijgen. Het hele gebied is tamelijk verstedelijkt. Je komt al snel aan de rand van Arnhem. Veel asfalt met soms een stukje park. Pannenkoekenboerderij 'De Steenen Camer' is een aanrader als rustpunt. Aan het eind van de tippel wordt het wat aantrekkelijker vanwege de uiterwaarden langs de Rijn. Als je even omloopt zie je een voormalige steenfabriek. Nogal vervallen, maar wel rustiek om te zien. Het einddoel is het nieuwe NS-station van Arnhem dat architectonisch gezien goed past in het omliggende landschap. Al met al een tamelijk saaie wandeling, die voor ons zeker niet voor herhaling vatbaar is.

Park Lingezegen

Jaap Stoeller, 13-07-2016

Een leuke wandeling, niet spectaculair. Veel verhard. Uiterwaardenpark Meijnerswijk is wel heel mooi.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info