OV-Stapper Betuwe

Van station Zetten-Andelst naar station Opheusden

OV-Stapper Betuwe
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Andelst

 • Startadres:

  station Zetten-Andelst
  Wageningsestraat 37
  6671 DA Andelst

 • Coördinaten:

  51°55’9” N   5°43’27” E

Deze OV Stapper voert door de Neder-Betuwe, een smalle strook land (4 km) tussen Nederrijn en Waal. Het gebied wordt ook nog eens doorsneden door de Linge. Al na een paar kilometer wandel je over het karakteristieke Landgoed Hemmen.
Langs de fruitboomgaarden rond Opheusden gaat de route over de Rijnbandijk de Maneswaard in, een overloopgebied van de Nederrijn bij hoog water. Terug op de dijk komt u langs de Spees, een restant van de Betuwelinie. Aan de overzijde van de rivier rijst de Grebbeberg op uit het landschap. Op naar de Rhenense brug. Het station ligt direct aan de overzijde ervan. Je kunt er ook voor kiezen om naar station Kesteren (zelfde spoorlijn als Zetten) te lopen, de route is dan 19 km.


Reacties op deze wandeling

Horeca

Gerrit Schaap, 06-05-2013

Er zijn drie horecagelegenheden ook op zondag open; In Hemmen, Het Veerhuis bij Opheusden en 't Vuurspoor tegenover het station Zetten Andelst.

Route

Gerrit Schaap, 06-05-2013

Er is tegenover het station Zetten Andelst een restaurant geopend in de voormalige veiling. Deze veiling is een rijksmonument en tijdens rustige momenten is de klokzaal ook te bewonderen. Hier is ook een ruime parkeerplaats voorhanden. Daarnaast is het handiger als je de route in Zetten Andelst begint om op station Kesteren wee ...

Wandeling Zetten-Andelst > Kesteren

Frank, 30-05-2011

Gewandeld op zondag 29-5-2011. De route loopt door een mooie omgeving, met name landgoed Hemmen en het pad langs de Nederrijn waren leuk om erbij te hebben. Wel waren veel wegen verhard. Na station Hemmen-Dodewaard, route aangepast en via Geperdense-straat en Tolsestraat naar Opheusden gewandeld. De aangegeven route via De Zandvoort is vaak ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info