OV-Stapper Westerbouwing

Van station Arnhem station naar bushalte Heelsum

OV-Stapper Westerbouwing
 • Bron:

  Wandelnet

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Arnhem

 • Startadres:

  station Arnhem
  Stationsplein 38
  6811 KK Arnhem

 • Coördinaten:

  51°59’3” N   5°54’12” E

Wandelend op de rand van de stuwwal met een prachtig uitzicht op de uiterwaarden en de Rijn. Van de statige lanen van landgoed Mariëndaal daal je af naar de uiterwaarden van de Rijn, waar het drassig kan zijn. Na een fraai kerkenpad bij Oosterbeek gaat het weer hogerop. De hoogteverschillen vragen om wat conditie. Op de rand van de stuwwal loop je door de bossen van landgoed Duno. Kasteel Doorwerth en de terpkerk van Heelsum zijn de laatste hoogtepunten in de route.

Maak gebruik van de links 'Routebeschrijving' en 'Kaart' op de website van Wandelnet. Registreren of inloggen is dan niet nodig.

Reacties op wandelingen

Heel indrukwekkend..

Karin Bakker, 12-08-2019

Veel geklommen en gedaald. Veel afwisseling in omgeving van 'deels door land paden' leidend tot lekker langs het water struinen' tot diep in het bos waar ik toevallig op die dag een 'red zone' was. Voor een midden weeks dag, waren er toch nog wat mensen op de been ( vakantie periode) .Op de dag zelf werd er de Europese kampioenschappen Boogschieten gehouden . Wedstrijd nam zo'n 1/3 deel van de route, welke ik liep, in beslag en werd door rode linten aangegeven waar de oefeningen plaats vonden( dus bij het traject waar ik liep) . Volgens de jury leden van het evenement niet gevaarlijk als ik maar op de paden bleef. Dit ging 1 maal fout maar doordat ik op een bepaalde traject, niet helemaal het spoor met mijn Garmin goed kon oppakken en dus onbedoeld midden door het schietveld liep. Een beetje een minpunt want de omgeving was heel mooi. Ik trof verder glooiende paden met soms stevige beklimmingen maar als beloning verre uitzichten.Ook historisch omdat ik indrukwekkende plekken tegen kwam waar tijden de oorlog enorm werd 'huisgehouden'.. Bovendien heb ik ook mooie oude kerkjes gezien.

Mooie wandeling waar enige conditie toch wel vereist is

Wietske, 14-04-2014

zondag 8 maart 2014 Mooie wandeling op een nogal warme voorjaarsdag. Omdat je regelmatig de stuwwal op en af moet (bospaden) is voor deze wandeling wel enige conditie vereist. Wandeling is volgens mij toch zeker een km of 18 en geen 15 zoals op de ns site staat. Na de lange treinreis was de horeca na 2.5 km van zorgboerderij hoevekleinmariendaal.nl een welkome plek om even wat te drinken. Na de zorgboerderij loop je al vrij snel door het open landschap van de uiterwaarden. Dat gedeelte is vlak. Maar vanaf de de stenen trap Westerbouwing moet je regelmatig omhoog en omlaag over de stuwwal. Je hebt wel prachtige vergezichten. Kasteel Doorwerth is ook een mooie plek om even rond te kijken en wat te drinken. Ik belande midden in een bruiloft met ridders en een vogelshow. Over het algemeen vond ik het een mooie wandeling, alleen het laatste stuk als je het bos weer uitloopt vond ik wat minder interessant. Paar opmerkingen over de routebeschrijving. Het station is verbouwd, je loopt het station uit via uitgang Sonsbeekzijde. Daar heb je de keuze om linksaf langs het spoor te lopen een steile trap op, of de routebeschrijving te volgen (dan loop je aan de rechterkant om het gebouw heen) en vermijd je zo de steile trap. Bij restaurant Westerbouwing loop je over het terras. Het restaurant heeft een bordje geplaatst dat wandelaars niet over het terras mogen. Je word dus geacht om het restaurant heen te lopen. (heb ik niet gedaan). Na restaurant Westerbouwing in het tekstblokje 'linksaf over het terras' staat Op een scheve driesprong rechts aanhouden en op de volgende scheve driesprong rechtdoor. Dit is wat onduidelijk, je loopt hier rechts (dus van de rivier af) de helling af en dan kom je bij een vlonder.

Zeer fraaie wandeling

Eva Elgeti, 29-07-2012

Deze tocht afgelopen dinsdag gemaakt samen met een goede vriend en van het begin tot het eind genoten van het prachtige en gevarieerde landschap. Het weer was zonnig en warm, maar al had het geregend, was deze tocht zeer de moeite waard. Het meest opvallend was de wilde-bloemenpracht langs wegen en weilanden waardoor veel bijen en vlinders te bewonderen waren. De routebeschrijving en bewegwijzering waren uitstekend. De tocht wordt blijkbaar niet veel gelopen, getuige het feit, dat hier en daar de paden flink overwoekerd waren. Dit maakte de tocht ook nog avontuurlijk. Ga ik zeker nog eens doen. Wat mij betreft een absolute aanrader!!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info