Rondom Lettele

Rondwandeling Salland

Rondom Lettele
 • Bron:

  Salland Wandelweb

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Lettele

 • Startadres:

  Nicolaaskerk, Lettele
  Bathmenseweg 35
  7434 PX Lettele

 • Coördinaten:

  52°16’35” N   6°16’17” E

Gooi op tijd de ankers uit, want op het moment dat je denkt 'wat is Lettele een mooi dorp', dan ben je de bebouwde kom ook al weer gepasseerd. Lettele is namelijk een kern, behorende tot de gemeente Deventer, met ruim 500 inwoners. Ook hier geldt echter het principe 'klein, maar fijn'. Lettele is een prachtig, rustig plattelandsdorp met een buitengebied om je vingers bij af te likken. Verder staat het dorp bekend om de gemeenschapszin en creatieve uitspattingen op het gebied van toneel en cabaret. Het legendarische gezelschap Zwiekoteboebo, nu Driekoteboebo genoemd vanwege het afhaken van één van de vier leden, heeft een belangrijke bijdrage geleverd om Lettele in en buiten Salland op de kaart te zetten.

'Rondom Lettele' is een wandelroute van ruim 18 kilometer die een enorme variatie herbergt. Je wandelt door het bos, struint over schouwpaden en doorkruist het typische Sallandse platteland waar men nog weet hoe je het woord nostalgie vorm en inhoud geeft.

Er is weinig horeca langs deze wandelroute. Het is dus zaak om voldoende proviand mee te nemen. Verder is het aan te bevelen om een extra paar sokken mee te nemen, want in de route is een aantal schouwpaden opgenomen. Bij hoog gras en regenval bestaat het risico dat je natte voeten krijgt.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info