Trage Tocht Noord Deurningen

Beuninger Achterveld en Omleidingskanaal

Trage Tocht Noord Deurningen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Denekamp

 • Startadres:

  camping & bungalowpark De Papillon
  Kanaalweg 30
  7591 NH Denekamp

 • Coördinaten:

  52°23’30” N   7°2’56” E

We maken een mooie wandeling in de omgeving van Denekamp op de Twentse rand van Nederland. In deze uithoek is het erg rustig. Langs het kanaal Almelo-Nordhorn is het aangenaam wandelen. Het kanaal is sinds 1960 al niet meer in gebruik voor de scheepvaart, ligt stilletjes weg te dromen en wordt nu gekoesterd als natuurgebied. Via de Grensweg komen we op de Vrijdijk, een zandweg op de rand van Nederland en Duitsland langs de fraaie halfopen heidegebieden Croonen en het Beuninger Achterveld. Een oude commiezenhut getuigt van een roerig grensverleden. We steken het Beuninger Achterveld dwars over en via de passage over een klootschietbaan lopen we naar het Omleidingskanaal. De wandeling gaat een paar kilometer lang over de brede graskades langs het kanaal, maar we vervelen ons geen moment. Steeds is er op of langs het water van alles te zien. Het 12 km lange kanaal is in de jaren vijftig van de 20e eeuw gegraven om de Dinkel te ontlasten.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Wandelaar84

Rob Wolfs, 12-06-2020

Jammer dat het eerste deel van de route tegenviel. Ik zal de route nog eens kritisch tegen het licht houden.

Viel tegen!

Wandelaar84, 12-06-2020

Heel stuk op verharde weg gelopen vanaf het vakantiepark, langs een saai stuk kanaal en daarna weer op een verharde weg meerdere malen bijna van de sokken gereden door enorme tractoren. Toen de wandeling afgebroken en weer binnendoor naar de auto terug gelopen. Wellicht was het tweede deel beter maar we hadden er geen zin meer in.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info