Trage Tocht Westerbork

Reijntjesveld, Westerborkerstroom en Oranjekanaal

Trage Tocht Westerbork
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Orvelte

 • Startadres:

  parkeerplaats P1, Orvelte
  Zuideresweg
  9441 TZ Orvelte

 • Coördinaten:

  52°50’28” N   6°39’1” E

We maken een wandeling in Hartje Drenthe rond Orvelte en Westerbork. Voor een Trage Tocht misschien wat weinig zandpadgarantie, maar landschappelijk een aantrekkelijke en gevarieerde tocht. Vanuit het monumentendorp Orvelte lopen we over mooie voetpaden door het Reijntjesveld en Reijntjesbos. We passeren een boerderij uit de IJzertijd die hier is gereconstrueerd. Via de fraaie Oude Groningerweg lopen we tussen de velden naar Westerbork. In het centrum vinden we winkels, horeca en openbaar vervoer. Rondom Westerbork gaat de tocht over veldwegen langs de Oosteres, de Westerborkeres en de Noorderes. Op de rand van een nieuwbouwwijk volgen we een paadje langs heggen met uitzicht over het boerenland. Hierna is het even afgelopen met de onverharde pret. We lopen over betonpaden langs het schilderachtige beekdal van de Westerborkerstroom. Op het eerste deel langs het Oranjekanaal omzoomd door bomen wandelen we ook over een betonpad en een stukje asfalt. Maar dan volgen we nog een onverhard pad langs het kanaal. In de omgeving van het Oranjekanaal wordt nog flink geboerd. Tenslotte een mooie afsluiting over de Schapendrift langs essen naar het museumdorp Orvelte, waar we ons vergapen aan de schaapskooi en monumentale boerderijen. Drenthe zoals het er in 1900 uitzag…..

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Foutje in de routebeschrijving

Monique Lubbinge, 29-07-2018

5. Je loopt dan langs de andere kant van het beekdal terug. Doorlopen tot je bij het Oranjekanaal komt. Hier ga je rechtsaf, ook betonplaten. Dit stukje ontbreekt nog wat in de routebeschrijving namelijk dat als je doorloopt naar het oranjekanaal dan moet je google maps erbij halen. Omdat je na de paddentoel met onleesbaar nummer op weer een driesprong komt met een paddenstoel met nummer en hierbij moet je rechtsaf gaan. Je kunt namelijk hier rechts of links en dit staat niet in de routebeschrijving. We hebben op google maps op gezocht welke kant we op moesten naar het oranjekanaal. Verder hebben we gaan geen fouten ontdekt alleen dat De brug in Zuidveld een andere naam heeft gekregen. Verder is de route een aanrader en was het een prachtige wandeltocht.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info