Inloggen

paginatekst afdrukken Paginatekst afdrukken

Wandelingen zoeken
*Vanaf km
t/m km
Provincie
Zoeken naar wandelingen
Groepswandelvakanties
Groepswandelvakanties in Portugal
Hike in Holland
Landferienhaus Linde
Lopus wandelreizen

Aanschaf Nordic Walking stokken

Door het succes van Nordic Walking wordt de markt overspoeld met Nordic Walking poles. Je vindt de poles niet alleen in de sport en outdoor speciaalzaken maar ook in winkels als Blokker, Aldi, Makro en ANWB. Er is een enorm aanbod in zowel model als prijs. In de speciaalzaak betaal je minimaal 49,95 voor een goede pole terwijl je bij de Blokker al een pole voor 7,50 kunt kopen.

Zijn die verschillen nu zo groot en moet je voor een goede pole meer geld uitgeven? Hoewel de prijs voor velen een belangrijk criterium is, is mijn antwoord stellig “ja”. Af en toe krijg ik mensen in mijn les die al stokken hebben gekocht (voorafgaand aan mijn advies) en komen met de verkeerde stokken waarvan de lus, handvat of de lengte niet deugt. Al zijn deze poles vaak niet duurder dan 15,00 euro het blijft zonde van het geld.

Als instructeur adviseer ik al mijn cursisten om een deugdelijke pole te kopen. Deze pole moet aan een aantal eisen voldoen. Mijn belangrijkste argument hiervoor is dat je met een verkeerde pole de techniek niet goed kunt uitoefenen. Een feit waar ik als instructeur natuurlijk niet voorbij aan kan gaan. Wil je met plezier nordic walken kies dan voor de juiste pole. Ik hoop je met deze informatie al een eind op weg te helpen. Laat je daarnaast goed voorlichten in een (Nordic Walking) speciaalzaak.

Waar moet je op letten:

De strap of lus Het handvat De pole
De strap of lus Het handvat Materiaal van de pole
De spike Vaste of verstelbare poles Lengte van de pole
Spike Vaste of verstelbare poles Pole-lengte
Conclusie
Conclusie

Robin van Olphen
Robin van Olphen
The Footwear Company

LET OP: Het auteursrecht van deze tekst berust geheel en alleen bij Robin van Olphen. De inhoud of een gedeelte van de inhoud mag alleen gepubliceerd worden onder vermelding van de auteur en de volgende website: www.thefootwearcompany.nl.

Deel deze pagina met je vrienden!
pnummer=777
Wandelzoekpagina
aanmelden nieuwsbrief