Lemelerberg en Archemerberg

Rondwandeling waarbij je kunt kiezen uit verschillende afstanden

Lemelerberg en Archemerberg
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Lemele

 • Startadres:

  natuurcamping De Lemeleresch
  Lemelerweg 16
  8148 PC Lemele

 • Coördinaten:

  52°28’0” N   6°25’33” E

Deze wandeling in de natuurgebieden de Lemerberg en de Archemerberg brengt diverse hoogtepunten met zich mee. Letterlijk omdat genoemde 'bergen' respectievelijk zo'n 66 en 78 meter hoog zijn en figuurlijk omdat er veel moois te zien is. De prachtige uitzichten, verrassende flora en fauna en het wisselende landschap maakt dat deze wandeling zeer de moeite waard is om voor op pad te gaan. De wandelroute is verdeeld in 3 afstanden zodat de tocht zowel geschikt is voor liefhebbers van kortere als langere afstanden. Zeer verrassend is het laatste deel van de wandeling (lange route) dat ten zuidwesten van de Kerkweg gelegen is. In dit deel loop je onder andere door een stuifzandgebiedje en zijn er prachtige paadjes langs de flanken van de Lemelerberg. De natuurgebieden Lemeler- en Archemerberg zijn in beheer van Landschap Overijssel.
Je kunt de wandeling inkorten tot 5 of 9½ km.

Reacties op wandelingen

Opmerking

Piet van Dijk, 29-05-2020

Heb op 28-05-2020 de route gelopen. Eerste gedeelte was prachtig. Maar op het deel van het grote wijde mulle zand dat later zou moeten overgaan op een bospad raakte ik de weg kwijt. Ben alle kanten opgeweest, maar niet de goede... Een meer precieze aanduiding op zo'n grote zandvlakte zou heel fijn zijn, omdat je op talloze manieren vanuit de zandvlakte verder kunt.

Opmerkingen

Jan Willem Blom, 24-03-2020

Op 23 maart 2020, midden in de corona-crisis, deze prachtige wandeling gemaakt. Wel een enkele opmerking. Bij 3 staat: bij P84 rechts aanhouden. Dit moet zijn linksaf. Als je de route wilt afkorten, moet je wel rechtsaf. Bij 6: aan het einde bij hekjes rechtsaf. Beter: bij hekjes bij P64 rechtsaf. Bij 8 knooppunt P26, volg groen blauwe pijl. Dat klopt wel.Maar vrij snel daarna komt een viersprong midden op de hei. Daar moet je gewoon rechtdoor, doorlopen tot een viersprong met bordje richting Camping De Lemeleresch. Het zou mooi zijn als in de tekst ook wordt aangegeven waar je de route kan inkorten. Maar een hele mooie wandeling! Jan Willem Blom

Routebeschrijving

Hans Soer, 22-08-2019

Op 21 augustus 2019 deze prachtige en afwisselende wandeling gelopen. De heide stond vol in bloei en de vergezichten vanaf de Lemeler- en Archemerberg waren adembenemend. Meer dan 30 km zicht . De op de route liggende zandverstuiving was ook voor ons een nieuwe en aparte ervaring. Wij hebben, ondanks de aangegeven update in juni van dit jaar over de routebeschrijving wel een paar (storende) opmerkingen . Vanaf punt 3 naar punt 4 : 'Steek de weg over richting bankjes en loop het bospad in.' Vervolgens 'Ga ter hoogte van routeknooppunt P84 naar links''. 1) er zijn geen bankjes zichtbaar aanwezig 2)bij P84 NIET naar links, want dat pad loopt dood op de Kerkweg, maar RECHTS aanhouden. 3) Na ca 300 RA bospad met aan alleen de rechterkant een paar dode (kale) bomen. Graag deze aantekeningen in de routebeschrijving, die verder klopte als een bus, aanpassen. Angela & Hans Soer apeldoorn.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info