Trage Tocht Boxtel - Oisterwijk

Smalwater, Rozep en Oisterwijkse Vennen

Trage Tocht Boxtel - Oisterwijk
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Boxtel

 • Startadres:

  station Boxtel
  Stationsplein 3
  5281 GH Boxtel

 • Coördinaten:

  51°35’2” N   5°19’4” E

Veel wandelaars kennen de Kampina als een mooi heidegebeid. Minder bekend is dat er hier ook veel natte natuur is. Deze wandelroute van Boxtel naar Oisterwijk voert langs meanderende beken, langs bloemrijke akkerranden, zompige graslanden en natte broekbossen. Een stukje stoere natuur zonder fratsen, met in de vroege zomer wat muggen op de koop toe. Net buiten Boxtel zoeken we het Smalwater op, ook wel bekend als de Kleine Aa. We volgen het graspad langs de beek, die zijn kronkelende loop weer heeft teruggekregen. We doen de rand van de Kampinaheide aan en passeren buurtschap De Logt. Voorbij de Boskant maken we kennis met de Rozep, de beek die zo mooi door het bos stroomt. Op het laatste deel van de tocht zien we een aantal van de Oisterwijkse Vennen, sprookjesachtig gelegen te midden van het Groene Woud. De Trage Tocht maakt deel uit van de serie 'Kroeglopers: de mooiste wandelingen eindigen in het café'. Midden in het bos stuiten we op idyllische Boshuis Venkraai, waar je terecht kunt voor een 'Blonde Kraai'. Nat op nat, dat moet goed vallen!

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Boxtel - Oisterwijk

Henk Bos, 10-11-2018

We hebben genoten van de route en de mooie herfstkleuren. Ondanks dat we de ns wandeling al hadden gelopen was dit een verrassend mooie wandeling. Totaal anders!

Trage Tocht

Rutger Burgers, 06-11-2018

Met ingang van 5-11-2018 is Kroegloper Oisterwijk omgedoopt tot Trage Tocht Boxtel-Oisterwijk

Er zijn veel wegen die naar Oisterwijk leiden...

Sjan, 04-09-2017

Er zijn veel wegen die van Boxtel naar Oisterwijk leiden. Ik ken er vele, bij voorkeur uiteraard dwars door de Kampina en het Oisterwijkse bossen- en vennengebied. Altijd mooi. Verrassende verbindingen én hier en daar paadjes die ik nog niet kende maakten deze wandelroute voor mij een waar feestje van herkenning en verwondering. De routebeschrijving tussen punt 6 en 8 was voor mij niet overal duidelijk, maar dank zij de routekaarten en de vermelding van de wandelknooppunten in de tekst kwam ik er toch zonder problemen doorheen. Hele mooie route, zeker voor herhaling vatbaar!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Kroeglopers

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Kroeglopers

Horeca

't Klauterwoud

Oirschotsebaan 8a

5062 TE Oisterwijk

Boshuis Venkraai

Bosweg 162

5062 SH Oisterwijk

Grieks restaurant Corfu

Stationsstraat 94

5281 GG Boxtel

Hotel-café-restaurant Plein2

Stationsplein 2

5281 GH Boxtel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info