Wandelen Zuid-Holland


Wandelen in Zuid-Holland

Er wonen veel mensen en er is veel bedrijvigheid in Zuid-Holland. Toch blijft er voldoende ruimte over om te genieten van rust en natuur. Zuid-Holland biedt prachtige natte duinen, heerlijke stranden, de uitgestrekte plassen en de weilanden van Het Groene Hart. Ook in de fraaie, historische binnensteden kun je heerlijk wandelen.

Bekende wandelgebieden in Zuid-Holland: Voornse Duin, Meijendel, Reeuwijkse Plassen, Het Groene Hart, de Oude Maas en Tiengemeten.


Trage Tochten

Trage Tochten lopen over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.


Groene Wissels

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.


Wandelen in en rond Delft

Cock Hazeu en Peter Kuiper wijzen je de weg in veelzijdige Delfland. Ze lopen langs historische gebouwen en plekken in Delft, langs kanalen en stroompjes door de polders, langs kassencomplexen van het Westland en over het strand.


NS-wandelingen

NS-wandelingen beginnen meestal bij een treinstation, zijn gemarkeerd en er is een routebeschrijving beschikbaar. De serie NS wandelingen bestaat uit 46 wandeltochten, verspreid over Nederland, waaronder ook een aantal tweedaagse wandelingen.


Stadswandelingen

Maak een mooie stadswandeling in Zuid-Holland. Je kunt er heerlijk wandelen door oude binnensteden en groen. Bewonder de Rotterdamse skyline, bezoek het Binnenhof of wandel door de Delftse Hout.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info