Hoogtepunten van de Kennemerduinen

Rondwandeling door de Kennemerduinen

Hoogtepunten van de Kennemerduinen
 • Bron:

  Stefan`s wandelpagina

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Overveen

 • Startadres:

  Kennemerduinen - ingang Koevlak
  Zeeweg
  Bloemendaal

 • Coördinaten:

  52°23’43” N   4°35’33” E

Rondwandeling van 12 of 18 km door de Kennemerduinen, langs drie uitkijkpunten en drie duinmeertjes. De wandeling gaat door bos en over duinen, voornamelijk over zandwegen. De lange variant biedt de mogelijkheid een stukje over het Bloemendaalse strand te lopen.

Reacties op wandelingen

Startpunt niet gevonden, wel lekker gewandeld

Henk Roelofs, 24-06-2019

Ingang koevlak wel gevonden, maar er is tegenwoordig 1 nieuw/vernieuwd parkeerterrein. Na het restaurantje is de enige ingang, maar heb niet het breder zandpad of de veldloopparcours bordjes kunnen vinden. Dus daarna maar wat kleurroutes zellf gewandeld, regelmatig staan er wegwijzers met afstands aanduidingen. Heel mooi gebied met herten, hagedissen en veel vlinders.

Genieten

Hiker Frank, 11-08-2014

Wij kunnen ons goed voorstellen dat deze wandeling tot de mooiste wandelingen van Nederland behoort. Twee weken geleden, met mooi en warm weer, deze gelopen. Heel veel fietsers naar het strand, maar eigenlijk hebben we daar geen last van gehad. Want zo snel mogelijk werden we van het fietspad afgeleid, over kleine paadjes en door kleine berkenbosjes. Ongelooflijk veel konijnen gezien, twee reeën en een vosje. De toegang tot het strand was groots, zo mooi.

Goed voor een zonnige voorjaarsdag

Kees van Vliet, 02-03-2014

Mooie afwisselende en deels ook inspannende wandeling (het zijn ook letterlijk hoogtepunten). Goed te doen met de beschrijving als je oplet; een gps-track erbij zou een extra service zijn. Op twee punten van de route was het te nat en moest een kleine omweg gezocht worden. Landschap en natuur zijn prachtig om van te genieten en tot rust te komen. Circuit Zandvoort is soms hinderlijk aanwezig.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info