Kroegloper Ermelo

Stoere Veluwse boswandeling met tot slot brouwerijcafé De Hazeburg

Kroegloper Ermelo
 • Bron:

  Rutger Burgers

 • Afstand:

  23 km

 • Startplaats:

  Ermelo

 • Startadres:

  biercafé de Hazeburg
  Putterweg 43
  3851 GA Ermelo

 • Coördinaten:

  52°17’49” N   5°37’52” E

Wanneer je aan de Veluwe denkt, denk je aan bos. En als je zin hebt in een dagje stevig rondstruinen in de bossen zul je op deze rondwandeling vanuit Ermelo zeker aan je trekken komen. Uiteraard is er gezorgd voor enige variatie. Je loopt ook langs beken, heidevelden, weilanden en over een militair oefenterrein. Want ook dat hoort bij de Veluwe. De wandeling begint en eindigt bij Biercafé de Hazeburg, een gezellige bruine kroeg waar je je tegoed kunt doen aan een biertje van eigen brouwerij.
Bron: 'Kroeglopers, de mooiste wandelingen eindigen in het café', Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, 2013. Twaalf stevige wandelingen met aan het eind een sfeervolle kroeg. Lekker op stap met je vrienden.

Reacties op wandelingen

Prachtige boswandeling

Lineke, 29-12-2019

Wat een prachtige wandeling is dit, zeker met dit mooie winterweer. De laatste wandelaar is alweer even geleden, inmiddels zijn enkele bankjes ed uit de route in het echt verdwenen. Mijn aanpassingen: In 2. Het genoemde bankje is weg, als herkenning: het pad RA ligt vol omgewaaide bomen. In 4 Het genoemde picknickbankje is weg. De verderop genoemde afrastering en klaphek zijn er niet, maar het pad volgen tot 2 rechtopstaande bielzen (daar zat vast het klaphek) en dan RA. IN 5. Beide genoemde klaphekjes waren er niet, bij het tweede hekje stond wel een bankje. Dus gewoon rechtdoor tot het bankje bij het fietspad en dan LA. In 11. De genoemde vijfsprong is te herkennen aan een picknickset die daar staat (niet genoemd in de tekst). Misschien verhuisd vanaf punt 4 in de route? ??

Kroegloper Ermelo

Willem Wandelaar, 30-01-2019

Vorige week zaterdag heb ik deze tocht gelopen vanaf station Ermelo. Een prachtige tocht door vele bossen. Met een sterk invallende dooi was het bij tijden glad en modderig. Langs de Leuvenumse Beek en Drie en langs veel bomen en wandelbankjes en over wandelbrugjes. Voor een verslag van deze mooie wandeling, zie https://willemswonderlijkewandelingen.com/2019/01/26/kroegloper-ermelo/

Afwisselend

Irene, 06-12-2017

Een mooie en afwisselende wandeling. Wij hadden wel de pech dat de Hierdense Beek overstroomd was (1 december 2017), zodat we niet verder konden. Het hele bos stond onder water! (Dit punt is in punt 6 in de omschrijving, tussen Op volgende splitsing RA en Aan het einde LA brug over en direct RA.) Gelukkig hadden we een GPS bij ons en konden we dus vrij makkelijk een andere route kiezen. Hierdoor werd de wandeling wel 25 km, en moesten we doorlopen om voor de schemering terug te zijn. Maar daar wachtte dan inderdaad een lekker biertje!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Kroeglopers

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Kroeglopers

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info