Trage Tocht Bussloo

Posterenk, Appen en Voorst

Trage Tocht Bussloo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Twello

 • Startadres:

  station Twello
  Veilingstraat
  7391 GM Twello

 • Coördinaten:

  52°14’18” N   6°6’7” E

Op deze lijnwandeling van station Twello naar station Voorst-Empe volgen we de rand van het IJsseldal. De tocht biedt een flinke variatie aan landschappen: landgoederen, boerenland, een recreatiegebied met plassen, bos, een beekdal en uiterwaarden. Aan de rand van het Appense Bos lopen we parallel aan de Veluwse Bandijk. Rond Voorst volgen we een oud kerkenpad, dat door de plaatselijke natuurvereniging in 2004 in ere werd hersteld. Dit kronkelende graspaadje is misschien wel het klapstuk van de wandeling. Het kerkenpad ligt precies op de rand van een oude oeverwal. De oeverwal is ontstaan omdat de IJssel vroeger tijdens overstromingen telkens wat aarde afzette, zodat de grond steeds hoger kwam te liggen. De dorpsbewoners kozen voor de kortste route naar de kerk. Waarom zou je omlopen als dat niet nodig is? Zo trok er op zondag een hele stoet mensen over het kerkenpad. Ze gebruikten het pad ook als ze inkopen wilden doen op de markt van Zutphen. Tegenwoordig zijn veel kerkpaden in onbruik geraakt. Op het laatste deel van de tocht lopen we langs de Oude IJssel begeleid door een lang lint van knotwilgen naar station Voorst-Empe.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wijzigingen

Liesbeth Bos, 05-05-2019

Deze mooie wandeling gelopen op zondag 21 april, eerste paasdag. We wilden de route verkorten en dat kon. Met de belbus van Twelloo naar Posterenk, daarna gelopen. Twee wijzigingen: De horeca in Posterenk is er niet meer. De routebeschrijving aan het begin van 7 klopt niet meer. Er is nu een tunneltje voor de voetgangers en fietsen. Je moet gewoon doorlopen en dan kom je uit bij het Kerkenpad. Bedankt voor deze leuke route weer! Liesbeth Bos

TT Bussloo

Rob Wolfs, 17-12-2014

Deze wandeling is in het veld nagelopen, gecontroleerd en geactualiseerd. Informatie en kaartjes zijn weer up-to-date.

Bussloo

Rob Wolfs, 13-08-2011

Beste Jose Boom, Ik heb deze wandeling al gemaakt in mei 2007, de route heeft een aantal jaren met succes op de website van Tweevoeter gestaan. Dus misschien is het een vraag van de kip en het ei of misschien puur toeval? Bedankt voor je opmerking over de honden, ik zal dat in de tekst aanpassen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Korderijnk

Stationsstraat 31

7391 EH Twello

Ijssalon De Vuurtoren

H W Lordensweg 121

7384 AL Wilp

Pannekoekenhuis Voorst

Wilhelminaweg 2

7383 CA Voorst

Pannenkoekenhuis Speelparadijs

Wilhelminaweg 2

7383 CA Voorst

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info