Wandelen Noord-Brabant


Wandelen in Noord-Brabant

Bij Noord-Brabant denk je in de eerste plaats aan de vennen bij Oisterwijk of de zandverstuiving Loonse en Drunense duinen. Maar Brabant biedt veel meer mooie wandelgebieden.

Maak een mooie wandeling langs de Dommel of de Beerze. Wandel door het groen van Den Bosch. Of over de zand- en heidepaadjes bij Alphen.

Bekende wandelgebieden in Noord-Brabant zijn: Biesbosch, Brabantse Wal, Wouwse Plantage, Brabantse Kempen, Meijerij, Dommeldal, Loonse- en Drunense Duinen, Oisterwijkse Vennen, Kampina en De Peel.


Groene Wissels

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.


Trage Tochten

Trage Tochten lopen over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

'Wat ik nu nog de grootste uitdaging vind is om routes te maken die een hoge kwaliteit hebben. Dat zit 'm naast variatie in landschap vooral in zoveel mogelijk onverhard wandelen. Ik hanteer wat dat betreft de standaard dat mijn routes maximaal 30% verhard mogen zijn. Het mooist zijn de routes met verhouding 10-90.', aldus Rob Wolfs.


NS-wandelingen

NS-wandelingen beginnen meestal bij een treinstation, zijn gemarkeerd en er is een routebeschrijving beschikbaar. De serie NS wandelingen bestaat uit 46 wandeltochten, verspreid over Nederland, waaronder ook een aantal tweedaagse wandelingen.


Charles Aerssens


Adrie Raaijmakers


Stadswandelingen

Maak een mooie stadswandeling in Noord-Brabant. Loop langs de Genderbeek en de Dommel. Bezoek de parken van Den Bosch, Tilburg en Breda.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info