Trage Tocht Groesbeek

De Horst

Trage Tocht Groesbeek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  De Horst (Gld)

 • Startadres:

  kruising Ketelstraat - Reestraat
  Ketelstraat
  6562 LE De Horst

 • Coördinaten:

  51°46’27” N   5°58’11” E

We wandelen op de rand van Nederland in het glooiende halfopen landschap rond Groesbeek. Vanuit de dorpskern De Horst lopen we al snel tussen de heuvelachtige velden. Met prachtige uitzichten over de akkers en weilanden. We zien in de verte de randen van het Reichswald aan de ene kant en de randen van de bossen rond Groesbeek aan de andere kant. De stichting voor Landschapsbeheer Ploegdriever heeft samen met de agrariërs in deze omgeving gezorgd voor een goede ontsluiting van het boerenland én voor schitterende bloemrijke akkerranden. De route gaat een klein stukje door de bebouwing van Groesbeek in de richting van het bos. Hier komen we bij de oude spoorlijn tussen Nijmegen en Kleve. We volgen het oude tracé dwars door Groesbeek heen. Halverwege is er volop gelegenheid om in het bruisende centrum te verpozen. Het laatste deel van de wandeling gaat weer over grassige paden door de velden terug naar De Horst.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Ton van Dijck

Rob Wolfs, 31-07-2015

Ton, bedankt voor je bericht.

Weer goed begaanbaar

Ton van Dijck, 31-07-2015

Beste Rob, de route langs de nieuwbouwwijk in Groesbeek is weer bereikbaar. We hebben het vandaag gelopen. En het Dassepad is goed gesnoeid, ook daar is weer goed te lopen.

Mooie omgeving

Josephine, 26-07-2015

Prachtige wandeling in deze streek. Bij het Dassepad is het gras zó hoog (schouderhoogte!), dat het pad niet zichtbaar is. Alternatief: loop nog een klein stukje door en ga dan links af. Men komt wat verder op weer op de route.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Ton Oomen

Reestraat 4

6562 LK Groesbeek

Cafetaria De Horst

Hoge Horst 70

6562 LE Groesbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info