Wandelen Zuid-Holland

Wandelen in Zuid-Holland

Er wonen veel mensen en er is veel bedrijvigheid in Zuid-Holland. Toch blijft er voldoende ruimte over om te genieten van rust en natuur. Zuid-Holland biedt prachtige natte duinen, heerlijke stranden en de uitgestrekte weilanden van Het Groene Hart.

Bekende wandelgebieden in Zuid-Holland: Voornse Duin, Meijendel, Reeuwijkse Plassen, Het Groene Hart, de Oude Maas en Tiengemeten.

Trage Tochten

Trage Tochten lopen over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

'Wat ik nu nog de grootste uitdaging vind is om routes te maken die een hoge kwaliteit hebben. Dat zit 'm naast variatie in landschap vooral in zoveel mogelijk onverhard wandelen. Ik hanteer wat dat betreft de standaard dat mijn routes maximaal 30% verhard mogen zijn. Het mooist zijn de routes met verhouding 10-90.', aldus Rob Wolfs.

Groene Wissels

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.

NS-wandelingen

NS-wandelingen beginnen meestal bij een treinstation, zijn gemarkeerd en er is een routebeschrijving beschikbaar. De serie NS wandelingen bestaat uit 46 wandeltochten, verspreid over Nederland, waaronder ook een aantal tweedaagse wandelingen.

Zuid-Hollands Landschap

Lekker de natuur in met de wandelroutes van Het Zuid-Hollands Landschap. Zuid-Holland herbergt een grote verscheidenheid aan natuur- en cultuurlandschappen. Ga op pad met de wandelroutes en ontdek hoe mooi deze landschappen zijn. Het zijn kortere, gemarkeerde wandelingen.

  De Zandmotor

  Te voet door een heerlijk leeg landschap dwalen

  5 km, Ter Heijde

  Zandhagedisroute

  Wandelen langs Langeveld en De Blink

  8 km, Noordwijk

  Vogelboulevardroute

  Wandelen door bos en duin over het strand en langs schor en slik

  16 km, Oostvoorne

Stadswandelingen

Maak een mooie stadswandeling in Zuid-Holland. Je kunt er heerlijk wandelen door oude binnensteden en groen. Bewonder de Rotterdamse skyline, bezoek het Binnenhof of wandel door de Delftse Hout.

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info